Võrratu nektariini toortort


Üks üli lihtne toortordi retsept, samas maitse on võrratu 😘

Kui keegi on mõelnud, mida nende hapude hooajaliste nektariinidega peale hakata, siis palun... 
😇

Abivahendid: blender, kohviveski, 200ml klaas, reguleeritav vorm (kui pole, siis sobib ka mõni ahjuanum)


Põhi:
- 0,5 klaasi rosinaid (70g)
- 0,5 sidruni mahl
- 1 tass kreeka pähkleid (90g)
- 0,5 tl e. 10 tilka sidruni eeterlikku õli (LINK)

Sisu:
- 5 pakki toor india pähkli võiet (kokku 120g) (LINK) VÕI 1 klaas india pähkleid
- 3 nektariini (300g)
- 1/2 porgandit
- 0,5 tl vaniljet
- 1 tl macat (5 #00 kapslit)
- 3/4 klaasi vett
- 0,5 sidruni mahl
- 1/4 klaasi agaavisiirupit (LINK)
- 1/2 tassi sulanud kakaovõid (saab 3/4 tassi kakaovõi nööbikestest, 80g) (LINK)



Toor kakaovõi nööbid (LINK) klaasis. Kakaovõi ei pea olema
nööbikeste kujul, kuigi ei saa salata, et sellisel
kujul on kõige lihtsam koguseid mõõta
ja kiirem sulatada.

Kaunistused:
- banaan
- nektariin
- toorkaarob (LINK)


<Mõõtmiseks 200ml klaas, see retro sobib oivaliselt 😘 
kaalub 226 g>

Valmistamine
Põhi esimesena - pane kaussi rosinad, lisa sidruni mahl ja sidruni õli,
- purusta kombainis/kohviveskis/blenderis pähklid (pulse), et ei oleks pähklivõi vaid sõmerate tükkidega.
Lisa kaussi ka purustatud kreeka pähklid ja sega ühtlaseks massiks (väga lihtne, alati tuleb välja)

Vajuta mass vormi laiali (nii õhukeseks kui võimalik)

Ei jää kuiv, sest mahlane mass tuleb peale.

Sisu (väga lihtne, alati tuleb välja): lisa kõik komponendid blenderisse (lõika väiksemaks), välja arvatud KAKAOVÕI.
- Sidruni mahla on kõige lihtsam pigistada nii, et paned sõela blenderi peale ja pigistad sidruni mahlatuks (ok, paar tilka jääb 😉)
Blenderada ühtalseks massiks. Kui kasutad india pähkleid india pähkli või asemel, siis selleks, et segu tuleks ühtlane on parim kasutada Vitamix blenderit. Kuna aga see blender on väga kallis, siis sama tehnoloogiaga, aga 10x odavama blenderi leiad siit (LINK)

KAKAOVÕI pane klaasi ja mingi kaas peale ning aseta anumasse sulama, kus on 70-80 kraadine kuum vesi. Sega vahepeal. Kakaovõi peab lisama segusse vedelal kujul, sest muidu ei jää segu ühtlane vaid tükiline!

Lisa vedel kakaovõi blenderisse ja blenderda ühtlaseks massiks. Ongi valmis!

Kalla segu anumasse ja aseta külmkappi (mitte sügavkülma vaid tavalisse külma) üleööks:

Hommikul kook välja võtta külmikust ja siis kaunistada:



Tähelepanekud:
*Porgandit pole kunagi liiga palju. Annab ilusat oranži värvi, beeta-karoteeni, mis kaitseb nahka päikese põletuste eest 
😇. Siin retseptis porgand maitset ei anna

*Retseptis on kasutatud küpseid (pehmeid) nektariine, aga hapusid (muud polnud poes ja niisama ei tahtnud, tordiks ülihead)

*Retseptides kasutatakse tavaliselt sidruni essentsi, see on Sidruni eeterlik õli segades tavalise õliga, milleks? Saab kasutada puhast toodet. NOW Sidruni eeterlik õli (LINK) on väga hea kvaliteediga ning annab suurepärast maitset

*Kakaovõi on tahkestaja, lisab tordile väga erilise maitsenüansi, on kordi mõnusam ja meeldivam kui toorkookosrasv. Toor kakaovõi on šokolaadi lõhna ja maitsega, tort aitab rahuldada ka šokolaadi isu 😉

*Mida kvaliteetseimaid india pähkleid kasutada, seda parema maitsega tort tuleb. Toor ja mahe märgistusega on muidugi kõige paremad

*Toorkaarob (LINK) on meeldiva maitsega ning annab juurde magusust, sobib kaunistamiseks peale raputada, täiustab tordi üldmaitset


*Retseptis võib nektariinid asendada ka virsikutega, saab ikkagi väga maitsva tordi







No comments:

Post a Comment