Lasanje väga maitsev

Mugav valmistada, ülimaitsev. 
Hoiatus: sööja ei pruugi piirduda 1... 2... või 3 tükiga...

Valmis lasanje ahjunõus


Himaalaja sool (Parim hind Selveris),
Sibula maitseaine (iHerb) - muljet avaldav maitse,
Pomi tomatikaste - parim hind ja suurepärane kvaliteet,
Lasanje lehed (iHerb) - suurepärane kvaliteet,
väga maitsev ja hea hind, täistera riisist, gluteenivaba
Koostisained:
Lasanje lehed (1/3 pakki)
Tomatikaste
India pähklid 1,5 peotäit
Päevalille seemned 0,5 peotäit
Šampiljonid 500 g
Brokkoli ca 150g
Lillkapsas ca 150g
2 sibulat või sibula maitseainet 1 tl
Õli praadimiseks/hautamiseks
Kookossuhkur 2 sl
Sool


180°c - 35 min - 4 suurt portsjonit või 8 väiksemat

Abivahendid: suur pott ja ahjuanum kaanega, eelistatult neljakandiline. Retseptid on kasutatud 19 cm läbimõõduga klaasist ümmargust ahjunõud.

Ettevalmistus:

- 1,5 peotäit india pähkleid, 0,5 peotäit päevalille seemneid pane ca 0,5 klaasitäie veega likku, lisa 1/4 tl soola.

- Pane ahi 180°c kuumenema, küpsetamine ülevalt- ja altküpsetusega

- Võta suur pott, täida kuuma veega (ca 70-80
°c) ja pane sinna 1/3 pakist lasanje ribasid pehmenema (vahet pole, kas potil on kaas peal või mitte, oluline on see, et lehed oleksid kuuma veega kaetud). Ribasid leota ca 10 minutit (mitte rohkem), samal ajal saab jätkata nende järgnevate tegevustega:


- Koori ära 2 sibulat ja lõika pannile või kasutades sibula maitseainet lisa see kõige lõpus, kui pann on tulelt ära. Või kui sibul ei ole mokka mööda võib selle ära jätta, maitseelamus ei kannata :) Kuigi sibul lisab sellele lasanjele oma erilise lõhna ja maitse.


Pannil valmis seened, lillkapsas ja brokkoli
- 500 g šampljone viiluta pannile, lisa õli ca 2 supilusikatäit

- Lisa mere/himaalaja soola ca 3/4 kuni 1 teelusikatäis

- Küpseta, hauta 3 minutit

- Lisa brokkoli, sama palju lillkapsast (mõõdetud silma järgi) seentele ja siis küpseta kooslust veel 5 minutit. Mitte rohkem. Kui teste tegevustega läheb kauem, võta pann pliidilt :)

- Valmista ette tomatikaste: Pomato firma on hea ja parima hinnaga ka. Kalla kaussi, lisa sinna 0,5 tl soola ja 2 supilusikatäit kookossuhkrut (karamelline maitse ja madal glükeemiline indeks) ja sega. Kookossuhkur on oluline komponent.

- Koorekaste: 1,5 peotäit india pähkleid, 0,5 peotäit päevalille seemneid - see komponent on VÄGA oluline, et saavutada maitse "so good to die for" vett ca pool klaasi, blenderda kooslus kreemjaks-siidjaks massiks. India pähkleid võib kasutada retsepti täies mahus, aga mitte päevalilleseemneid, sest päevalilleseemnetega ei jää mass siidjas. Tagasihoidlikum blenderitega on soovitav leotada india pähkleid 30 min- 1 tund, päevalilleseemneid ca 5 tundi.

Kui ei tule ikkagi kreemine kaste välja saab kasutada puhast india pähkli võiet ja segada see lihtsalt veega, et timmida paika kreemjas-siidine mass hapukoore paksusega.

Ahjunõusse:
Ahjunõunõu põhja määritud 1 supilusikatäit tomatikastet
Ahjunõu kaanega - kaas on väga oluline, et pealmine kiht ära ei kuivaks. Retseptis on 19 cm läbimõõduga klaasist ahjunõu.

- Pane ahjunõusse 1 supilusikatäis tomatikastet, aja laiali (see osa on väga oluline, sest kui tomatikastet
 ei pane, kleepuvad lasanje ribad anuma põhja kinni)

Kääridega "parajaks" lõigatud (nii palju kui
ümmarguse anumaga võimalik on) leotatud lasanje ribad
 
- Lõika kääridega lasanje ribad õigeteks suurusteks (jah, sellised üsna kõvad ribad on õiged). 

- Pane pool pannil olevat seene-brokkoli-lillkapsa segu ahjunõusse
- Lisa pool kausis olevast tomatikastet
- Lisa pool pähklikaste blenderist, sega õrnalt ühtlaseks (kaste), vajub ise köögiviljadele ja seente vahele ühtlaselt

Segu ahjunõus koos tomati- ja pähklikastmega
- Pane järgmine kiht lasanje ribasid samamoodi kui esimene kiht (lõika kääridega parajaks)
- Lisa ülejäänud pannil olev seene-brokkoli-lillkapsa segu ahjunõusse
- Lisa ülejäänud kausis olevast tomatikastet nii, et jääks 2 supilusikatäit alles
- Lisa ülejäänud pähklikaste blenderist, sega õrnalt ühtlaseks (kaste), vajub ise köögiviljadele ja seente vahele ühtlaselt.

- Pane viimased ribad lasanje lehti ja kanna nende peale ühtlaselt ülejäänud tomatikaste (see on väga oluline, et pealmine kiht ära ei kuivaks ahjus)
- Pane ahjunõule kaas peale


Aseta eelsoojendatud ahju nr 2 vahesse 180°c 35 minutiks


Lase jahtuda 20-30 min (võib ka kohe süüa, aga liiga kuum on...), pane taldrikutele NAUDI :)



1/8 lasanjet taldrikul



Saab 4 suurt portsjonit.

Ära jahtunult ka hea.


Juustuarmastajatele: sellele lasjanjele ei ole vaja juustu, ilma juustuta on täiuslikum.


See lasanje on parem kui mistahes poes müüdav lasanje.

No comments:

Post a Comment