Toorpizza

Käepärastest vahenditest
Vajalikud abivahendid - heavy duty blender, kuivati






Põhi
Eraldi kaussi:1 klaas 5h leotatud toortatart (võib olla ka idandatud, on veel tervislikum)
1/2 tassi linaseemneid, mis lähevad kaussi leotatud toortatra juurde
Blenderisse:
1 klaas linaseemneid
2 porgandit, paksu ja lühikest
2 selleri vart

1 spl kooritud kanepiseemneid
ca 1cm viil porrut, läbimõõt 3cm
1 tl oreganot
näpuotsatäis musta pipart

vett nii vähe kui võimalik, lihtsalt nii palju, et mass blenderis ringleks, ca 1 klaas



Kalla blenderdatud segu kaussi, kus on juba loputatud toortatar ja linaseemned. Segada ettevaatlikult kokku ja saab 2 kuivati plaaditäit ümarat pizzat, viilutada kohe endale paraja suurusega tükkideks kui segu pehme. Kuivatis ca 12h
Kui kohe pizzapõhju ära ei tarbi, siis säilita õhukindlalt, nt minigrip kotis või purki suletuna, muidu võtavad niiskuse sisse ja lähevad nätskeks.




Ketšup ehk põhja kaste
4 poolikut kuivatatud tomatit
2 suurt värsket tomatit

Ketšupi tihkus sõltub värsketest tomatitest, mida vesisem on tomat, seda vesisem on kaste, nt kui kasutada ploomtomateid, siis on tihkus ideaalne.

Asjad peal
3 keskmise suurusega tomatit hakkida väikseks, ääred ca 0,5mm
3 peenikest viilu porrulauku
Sobib juurde ka väikeseks viilutatud ananass soovi korral
Sobib juurde ka väikeseks viilutatud värsked seened soovi korral

"Juusu" kaste
3/4 klaasi leotatud india pähkleid
2 sl sidruni mahla ehk poole sidruni mahl
ca 50-100 ml fermenteeritud kapsajooki ehk siis nii vähe kui võimalik, et segu blenderis ringi käiks.

Fermenteeritud kapsajook annab jälle mega hea maitse koosluse, taevaliku!

Kogu kraam eraldi kaussides:
- võtad 1 lehe pizzapõhja




- paned peale põhja kastme




- paned peale "asjad"




- paned peale "juustu" kastme




- kaifid igat suutäit





Ekstra sooli ei ole retseptis vaja!


Kooslus on võrratu!!!!
Hübriid teiste ideedest ja praktikatest

No comments:

Post a Comment