See retsept sai seepärast ette võetud, et poes on pelmeeni ümbris alati nisujahust ja segu sees on mingi ebamäärane möks, mitte tükiline mass. Lõpptulemus oli üllatuseks nii hea, et poe pelmeenidega ei anna võrreldagi.
Abivahendid: pelmeeni vorm, taignarull.
Jahu:
Rimist riisijahu ei leidnud. Jahvatatud pruun riis blenderi kuivainete kannus ja pärast kohviveskiga üle. Polnud päris jahu, aga täiesti kasutuskõlblik |
Tainas
1 klaas jahu.
0,5 klaasi tärklist
1 klaas keevat vett
Soola 0,5 teelusikatäit
Pane kaussi jahu ja tärklis ja kalla peale keev vesi. Sega ja siis vormi nt klaasi põhjaga, kui kannatab kätt külge panna, siis vormi kätega. Hoia tainast kausis riide all ja vormitud ringe ka, et ära ei kuivaks.
Selle suurepärase vormi, kuidas pelmeene teha saab näiteks AliExpress'ist (see on ka väga odav ca 70 senti). Ei soovita metallist vormi, see pole pooltki nii hea ja ringe metallist vormiga ei saa teha.
|
Pelmeeni vormiga tehtud ringid |
Sisu: mis endale meeldib.
Nt šampiljonid 250g
lillkapsas 250g
brokkoli 250g
sibula maitseaine (15 raputust)
lisa soola veidi rohkem, kui tavaliselt toitudele (muidu jääb mage).
Prae pannil ära ja pane sõelale nõrguma, et üleliigne õli välja nõrguks. Seda saab pärast pelmeenide praadimiseks kasutada.
Kui Peipsi sibulat pole, siis on see öko sibula maitseaine suurepärane (väga maitsekas nagu peipsi sibul oleks, tavaline poe sibul on vähe maitseline võrreldes selle maitseainega). Sibula maitseainet pane kõige lõpus kui pann on juba tulelt ära. Praadides kaob aroom ja maitse.
Pelmeene tuleb palju, minimaalselt 30 tükki. Mida ära ei jõua süüa, saab toorelt külmutada (nagu poes).
Pelmeenid praetult |
No comments:
Post a Comment